Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-28@23:23:58 GMT

ساخت چشم مصنوعی انسان با قابلیت پلک زدن

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۳۸۲۳

ساخت چشم مصنوعی انسان با قابلیت پلک زدن

ایتنا - چشم بشر به حدی پیچیده است که تکثیر و مدل‌سازی از روی آن بسیار دشوار است و به همین خاطر دانشمندان باید سلول‌های چشمی را در ظرف پتری یا با استفاده از مدل‌های حیوانی موردبررسی قرار بدهند. هم‌اکنون محققان دانشگاه پنسیلوانیا موفق شدند تا چشم مصنوعی انسان را روی یک تراشه بسازند و کمک شایانی به مطالعات چشمی بشر بکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان با استفاده از مدل‌سازی از چشم بشر توانستند داروی جدیدی که برای درمان خشکی چشم ساخته‌شده بود را آزمایش کنند.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از  cnet، چشم بشر به حدی پیچیده است که تکثیر و مدل‌سازی از روی آن بسیار دشوار است و به همین خاطر دانشمندان باید سلول‌های چشمی را در ظرف پتری یا با استفاده از مدل‌های حیوانی موردبررسی قرار بدهند. هم‌اکنون محققان دانشگاه پنسیلوانیا موفق شدند تا چشم مصنوعی انسان را روی یک تراشه بسازند و کمک شایانی به مطالعات چشمی بشر بکنند.
 
این چشم مصنوعی که حاصل همکاری بین چشم‌پزشکان و مهندسان زیستی است روی یک تراشه شفاف و هشت‌ضلعی به‌اندازه یک سکه ساخته‌شده است. در مرکز این چشم یک داربست لنز مانند قرار دارد که حاوی سلول‌هایی از لاشه‌های پیشین چشم (قرنیه) و ملتحمه است که در کنار یکدیگر موجب به وجود آمدن سطح چشم می‌شوند. در این چشم مصنوعی پلک به‌صورت یک مستطیل ژلاتینی ساخته‌شده است که برای تقلید فرایند پلک زدن روی داربست یاد شده کشیده می‌شود و کانال‌های کوچک موجود در بالای این چشم موجب به وجود آمدن اشک آن می‌شوند.
     
دن هوه به‌عنوان راهبر این تحقیق و دستیار پروفسور در دانشگاه پنسیلوانیا در این رابطه اظهار داشت که:« از دیدگاه مهندسی، تفکر درباره امکان تقلید محیط پویای چشم انسان در حالت پلک زدن را جذاب دانستیم.» تقلید موفقیت‌آمیز این امر موجب شد تا این تیم تحقیقاتی بتوانند بیماری خشکی چشم را مدل‌سازی کنند. این محققان برای کاهش این بیماری در تراشه یاد شده فرایند پلک زنی مصنوعی را از 12 بار در دقیقه به 6 بار کاهش دادند و همین امر موجب کاهش چشم‌گیر میزان اشک چشم شد. این محققان سپس یک داروی تحقیقاتی ویژه که برای درمان این بیماری در نظر گرفته شده بود را روی این چشم تست کردند و دریافتند که این داروی مقداری از التهابات ناشی از خشکی چشم را از میان می‌برد.
 
آن‌ها اظهار داشتند که مکانیسم این فرایند هنوز به‌طورکلی درک نشده است اما ممکن است به دلیل افزایش لغزندگی با توقف مولکول‌های خاصی باشد که فرایند التهاب را افزایش می‌دهند. البته باید به یاد داشت که در این مدل‌سازی تمام اجزای چشم انسان نظیر رگ‌های خونی، اعصاب چشم و سلول‌های ایمنی دیده نمی‌شوند. پاسخ سیستم ایمنی در بیماری‌هایی مانند خشکی چشم نقش مهمی ایفا می‌کند و به همین دلیل تنها به نتیجه این تحقیق نمی‌توان اکتفا کرد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: چشم مصنوعی پردازش بینایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی

دریافت 49 MB

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به نظر می رسد عصر شکوفایی ربات های انسان نمای توسعه یافته و آموزش دیده با سرعت های خارق العاده فرارسیده است.

یک ربات ساز چینی که در این زمینه به دستاوردهای قابل توجهی رسیده «آستریبات» است. این شرکت روی توسعه ربات های دستیار مجهز به هوش مصنوعی تمرکز کرده و به تازگی ویدئویی از ربات انسان نمایS1 منتشر کرده است. در این ویدئو S1 در حال انجام فعالیت های خانه داری با سرعتی بی سابقه دیده می شود که پیشرفتی خارق العاده برای یک ربات است. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور می تواند با حداکثر سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت کند و با هر بازویش حداکثر 10 کیلوگرم بار حمل کند.

استارداست اینتلیجنس شرکت مادر آستریبات توسط لای جی تاسیس شده که قبلا در آزمایشگاه رباتیک تنسنتف بایدو و دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ فعالیت کرده است. جی تجربیات خود را برای توسعه ربات چرخ دار تنسنت به نام «اولی» و بسیاری از ربات های دیگر به کار گرفته است.

ربات S1 با کمک یادگیری تقلیدی (imitation learning) می تواند بسیاری از وظایف پیچیده و مفید را برای انسان ها باسرعت عملیات و سازگاری که مشابه فعالیت انسان ها است، انجام دهد. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور تحت تست های متعدد با مدل های بزرگ و قرار است در سال جاری میلادی آن را به طور تجاری عرضه کند.

کد خبر 6089658 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند